New Orleans
JazzCab

 

 

INNHOLD

Om bandet
Musikerne
Diskografi
Konserter
Bilder
Referanser
Booking
Audio
Linker
Presse/arrangør

 

Facebook


Foto: Torbjørn LieneFor presse og arrangører

Her finnes tekster for presentasjon av bandet. Det kommer også straks link til bilder for bruk på web eller til trykkeri.

 

PRESSESKRIV

NewOrleans JazzCab er nå inne i sitt 30. år. Navnet antyder en taxi som tar tar deg tilbake til jazzens vugge. Bandet baserer seg på improvisasjon og originale vokaltekster. Resultatet blir et unikt musikalsk utrykk som har som formål å gjenskape 1920 tallets jazz slik det ble spilt på 1950, 1960 og 1970-tallet, det som i dag blir kalt for New Orleans Revival

Siden oppstarten i 1989 har JazzCab samarbeidet med en rekke artister og ensembler. Ellers er våre typiske jobber på lørdag ettermiddager for et voksent publikum i Lillestrøm, Oslo, Drammen, Tønsberg, Lillesand, Kristiansand, Sandnes, Stavanger, Haugesund og Bergen.

JazzCab har de siste ni årene samarbeidet med den fantastiske vokalisten Miriam Mandipira, bosatt i København, opprinnelig fra Zimbabwe. JazzCab og Miriam Mandipira har blant annet holdt flere konserter sammen på Haugesund internasjonale jazzfestival.

Sildajazz skriver i sin oppsummering av festivalen for 2014 blant annet:

Miriam Mandipira med New Orleans JazzCab har blitt en yndling på Komlejazzen. Den dyktige og allsidige vokalisten og hennes band tok publikum med på en heftig reise gjennom jazz og gospellandskapet. Til tider stod stemningen i taket i det gamle bedehuset på Røvær. Med sine herlige musikalske tolkninger, en god dose humor, et feststemt publikum og gode komler, var dette nok en gang en perfekt Komlejazz!

JazzCab har også utgitt innspillingene "Smiles", 1998, "True to New Orleans", 2008 og JazzCab & Miriam Mandipira - utgitt 2012. JazzCab utga sin siste CD "Happy Feet" våren 2018.

JazzCab er et ensemble bestående av kontrabass, trompet, banjo, piano og trommer. Når det kreves, henter vi inn klarinett, trombone eller vokalist blant gode bekjente. Både vokal og improvisasjon er hele tiden en viktig del av framføringen. Dette kommer også tydelig fram på våre konserter. Inspirasjonen er hentet fra New Orleans-musikere George Lewis, Jim Robinson, "Kid" Howard og mange flere av de" store", men også norske band inspirerer oss til å finne det riktige uttrykksformen, slik som Magnolia Jazzband, Røhsnes Jazzband, Ytre Suløen med flere.

JazzCab innehar en sterk musikalsk faglig kompetanse med vår trompeter som en klar faglig og musikalsk leder. De fleste musikerne har bakgrunn i det sørlandske korpsliv og andre band og ensembler. Dette gjør at vi med ulik bakgrunn skaper den stemmingen og genuiniteten som vi ønsket å få frem. Vi mener å ha en god formidlingsevne innen stilarten og vi har fått gode tilbakemeldinger fra publikum.

JazzCab består i dag av:
Trompet
Banjo/Vokal - Øyvind Frydenlund
Kontrabass - Håkon Huldt Nystrøm
Piano - Walter Jensen
Trommer - Frode Tornli


 

Vi spiller i kirker, på konserter, til dans og halloy, ute, inne ... overalt.

Grunnbesetningen er på 5 mann, men vi kan også stille 6 eller 7 mann som lager skikkelig "trøkk".

Til mindre arrangementer eller ved intime anledninger stiller vi fra trio og videre oppover til full besetning. Bruk oss til alt - fra en kort stund ved mottagelser og lignende, til 4 fulle sett à 45 minutter.


Copyright 2007-2019 - New Orleans JazzCab