New Orleans
JazzCab

 

 

INNHOLD

Om bandet
Musikerne
Diskografi
Konserter
Bilder
Referanser
Booking
Audio
Linker
Presse/arrangør

 

Facebook


Foto: Torbjørn LieneFor presse og arrangører

Her finnes tekster for presentasjon av bandet. Det kommer også straks link til bilder for bruk på web eller til trykkeri.

 

PRESSESKRIV

NewOrleans JazzCab (JazzCab) er i år (2018) inne i sitt 29.år. Navnet beskriver en taxi som tar tar deg tilbake til jazzens vugge. Bandet baserer seg på improvisasjon og originale vokaltekster. Resultatet blir et unikt musikalsk utrykk som har som formål å gjenskape 1920 tallets jazz slik det ble spilt på 1950, 1960 og 1970-tallet, det som i dag blir kalt for New Orleans Revival.

Siden oppstarten i 1989 har JazzCab samarbeidet med en rekke artister og ensembler. Alt fra tradjazzmusikere som Per Frydenlund (Hot Club de Norvège), Børre Frydenlund (Magnolia jazzband, Ophelia Ragtime Orchestra og Christiania Jazzband) Erik Eilertsen (Jazzin Babies), brødrene og fedrene Frank, for å nevne noen. JazzCab har blant annet deltatt på flere festivaler som Sildajazz i Haugesund, Mandal Jazz, Canal Street i Arendal, Silkeborg internasjonal Jazzfestival (DK). Ellers er våre typiske jobber på lørdag ettermiddager for et voksent publikum i Lillestrøm, Oslo, Drammen, Tønsberg, Lillesand, Kristiansand, Mandal, Lyngdal, Farsund, Sandnes, Stavanger, Haugesund og Bergen.

JazzCab har de siste sju årene samarbeidet med den fantastiske vokalisten Miriam Mandipira, bosatt i København, opprinnelig fra Zimbabwe. JazzCab og Miriam Mandipira har blant annet holdt flere konserter sammen på Haugesund internasjonale jazzfestival.

Sildajazz skriver i sin oppsummering av festivalen for 2014 blant annet:
Miriam Mandipira med New Orleans JazzCab har blitt en yndling på Komlejazzen. Den dyktige og allsidige vokalisten og hennes band tok publikum med på en heftig reise gjennom jazz og gospellandskapet. Til tider stod stemningen i taket i det gamle bedehuset på Røvær. Med sine herlige musikalske tolkninger, en god dose humor, et feststemt publikum og gode komler, var dette nok en gang en perfekt Komlejazz!

JazzCab har også utgitt innspillingene “Smiles”, 1998, “True to New Orleans”, 2008 og JazzCab & Miriam Mandipira - utgitt 2012. JazzCab gav ut sin nyeste CD “Happy Feet” sommeren 2018.

JazzCab er et ensemble bestående av kontrabass, trompet, banjo, piano og trommer. Når det kreves henter vi inn klarinett og trombone fra gode bekjente. Både vokal og improvisasjon hele tiden vært en viktig del av framføringen. Dette kommer også tydelig fram på våre konserter ute. Inspirasjonen er kommet fra New Orleans-musikere George Lewis, Jim Robinson, "Kid" Howard og mange flere av de” store”, men også norske band inspirerer oss til å finne det riktige uttrykksformen, slik som Magnolia Jazzband, Røhsnes Jazzband, Ytre Suløen med flere.

JazzCab innehar en sterk musikalsk faglig kompetanse med vår trompetist som en klar faglig og musikalsk leder. De fleste musikerne har bakgrunn i det sørlandske korpsliv og andre band og ensembler. Dette gjør at vi med ulik bakgrunn skaper den stemmingen og genuiniteten som vi ønsket å få frem. Vi mener å ha en god formidlingsevne innen stilarten og vi har fått gode tilbakemeldinger fra publikum.

JazzCab består i dag av:
Trompet/Vokal Torbjørn Liene
Banjo/Vokal Øyvind Frydenlund
Kontrabass Håvard Henriksen
Piano Walter Jensen
Trommer Frode Tornli


 

Vi spiller i kirker, på konserter, til dans og halloy, ute, inne ... overalt.

Grunnbesetningen er på 5 mann, men vi kan også stille 6 eller 7 mann som lager skikkelig "trøkk".

Til mindre arrangementer eller ved intime anledninger stiller vi fra trio og videre oppover til full besetning. Bruk oss til alt - fra en kort stund ved mottagelser og lignende, til 4 fulle sett à 45 minutter.


Copyright 2007-2019 - New Orleans JazzCab